Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Επειδή τελικά..."το χάος είναι μεταδοτικό"....

Κάθε πέρυσι και καλύτερα...μοιρολατρική φράση που όμως επαναλαμβάνεται και καθημερινά ενισχύεται. Η παρατεταμένη περίοδος ειρήνης που απολαμβάνουμε μας έκανε ράθυμους, νωχελικούς και ωχαδερφιστές μπροστά στον κίνδυνο. Γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά αυτή η αφοβία μας απέναντι σε όσα συμβαίνουν στο πολιτικο-κοινωνικό "γήπεδο".
Και ενώ σε άλλες ευημερούσες Ευρωπαϊκές χώρες που πρόσφατα πέρασαν από φάσεις αυξημένης βίας οι πολίτες γνωρίζουν να εκτιμούν την καθημερινή κοινωνική ειρήνη και διαμαρτύρονται με πορείες και συλλαλητήρια προκειμένου να μη γυρίζουν στις φοβερές μέρες της βίας (βλέπε Ιρλανδία), στην Ελλάδα η ομίχλη της σιωπής καλύπτει (νομίζουμε) την ασχήμια και την υποβόσκουσα κοινωνική έκρηξη. Ο πολιτικός καιροσκοπικός, η μισαλλοδοξία, οι ατυχείς χειρισμοί, η καθημερινή ακύρωση και κατάλυση της ειρήνης και των δημοκρατικών θεσμών δεν φαίνονται αρκετά ώστε να ξυπνήσουν το ναρκωμένο από τη μικροαστική-μικρομίζερη ευδαιμονία πολίτη. Κάθε πόλη έχει αποκτήσει γκέτο, ανώνυμα τετράγωνα με μεσημεριανό παράνομο ημίφως, πανεπιστήμια της επιβολής της κουκούλας, εμπορικούς δρόμους καψαλισμένους από τη βία, πολίτες ακτήμονες σε ένδεια που αντιμετωπίζουν άπρακτοι και πανικόβλητοι την οικονομική καταστροφή που προ-αναγγέλλουν οι τηλεοράσεις. Ανομία, ασυδοσία, κατάχρηση, διαφθορά, πρόσωπα εξουσίας και κύρους να μετέχουν στην απογύμνωση ταμείων και αξιοπρέπειας, πολιτικοί, πολιτικές ορντινάτσες, ιερείς, καθηγητές πανεπιστημίων καταλύουν με τη βία τους νόμους οδηγώντας σε μια απαξίωση και βιοτική βία τον Έλληνα. Κι έτσι αμεθόδευτα μεθοδικά επέρχεται η κατάλυση της ειρήνης.
Ποιος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων? Ποιος θα χρισθεί ταγός? Καθένας μας...γιατί εμείς οι απλοί πολίτες θα κληροδοτήσουμε αυτή τη χώρα στις επόμενες γενιές και εμείς είμαστε αυτοί τη στιγμή οι υπερασπιστές-στρατιώτες ενός ακήρυχτου πολέμου ελληνικών και ανθελληνικών κινήτρων εναντίον της δημοκρατίας και της ειρήνης...Εμείς δεν θα πρέπει να φανούμε δειλοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: