Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Η γρίπη των χοίρων : εμπρός αφελή πειραματόζωα...όλοι στη σειρά


Πολύπλευρα τραγικά ως και εγκληματικά λάθη γίνονται σχετικά με την αντιμετώπιση της γρίπης Α-Η1Ν1 που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Οι πολίτες ασχέτως των γνώσεων που έχουν με τα ιατρικά θέματα φαίνεται ότι έχουν χωριστεί σε δύο μεγάλα στρατόπεδα..Αυτούς που έχουν πανικοβληθεί και ψάχνουν σας τρελοί το μαγικό εμβόλιο, ανάβοντας κεριά και περιμένοντας την συντέλεια του κόσμου και σε αυτούς που θεωρούν την νέα γρίπη και την κινδυνολογία ως απλά ένα μέσω υπέρμετρου πλουτισμού των φαρμακοβιομηχανιών. Το Εγχοιρίδιο θα κρατήσει μια μέση οδό κρίνοντας ότι το κλίμα που εκούσια ή ακούσια δημιουργείται είναι πολύ πιο επικίνδυνο για την ίδια την γρίπη.

Καταρχάς να πούμε μια μεγάλη αλήθεια που δεν χρειάζεται κάποιος να είναι γιατρός για να την επιβεβαιώσει. Καθημερινά βομβαρδίζονται οι πολίτες με την τρομερή αποκάλυψη ότι το χειμώνα θα έχουμε νέο κύμα της γρίπης. Τρομερή αποκάλυψη ...;το χειμώνα είναι πιο πιθανό να νοσήσει κάποιος με γρίπη από ότι το καλοκαίρι ...;υπήρχε έστω και μία χρονιά που δεν έχουμε κρούσματα γρίπης αλλά και θανάτους που σχετίζονται με γρίπη στην Ελλάδα; ...;πραγματικά αναρωτιόμαστε αν κάποιος πληρώνει αυτούς τους ανθρώπους για να κάνουν τέτοιες έρευνες.

Σχετικά με την επικινδυνότητα της γρίπης δεν θα θέλαμε να κάνουμε καμία εκτίμηση καθώς δεν είμαστε γραικύλοι ...;όχι ότι υποστηρίζουμε ότι ο τίτλος γιατρός συμβαδίζει πάντα με κάποιο τουλάχιστον ελάχιστο επίπεδο γνώσεων ...;και στον ιατρικό τομέα υπάρχουν άνθρωποι άξιοι αλλά και τσαρλατάνοι. Κάνουμε μόνο μία παρατήρηση και μετά αφήνεται στην κρίση του αναγνώστη ...;είναι κοινώς αποδεχτό ότι υπάρχουν αυτή την στιγμή ασθένειες που «θερίζουν» σε παγκόσμια κλίμακα με χιλιάδες ή και εκατομμύρια θανάτους στο ιστορικό τους. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν μια νέα γρίπη που έχει λιγότερους από 1000 θανάτους παγκοσμίως και από ότι φαίνεται είναι θεραπεύσιμη να γίνεται πρωτοσέλιδο και να απασχολεί σε τέτοιο βαθμό την κοινή γνώμη;

Προς το παρόν πάντως το Tamiflu πουλάει καλύτερα και από σωσίβια σε άτομα που πνίγονται ...;

Η μεγάλη φοβία του Έλληνα ...;να μην του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.. φαίνεται να χτύπησε για ακόμα μια φορά. Όλες οι φαρμακοβιομηχανίες ετοιμάζουν εμβόλια σε χρόνο ρεκόρ.. Ενώ συνήθως χρειάζονται έτη ερευνών και πειραμάτων για να αποδειχθεί η ασφάλεια ενός εμβολίου για την νέα γρίπη έγιναν μελέτες, δημιουργήθηκε εμβόλιο, έγιναν πειράματα σε πειραματόζωα και σε ανθρώπους και δημιουργείται η απαραίτητη ποσότητα για να εμβολιαστούν όλοι ...;και όλα αυτά σε διάστημα λίγων μόλις μηνών. Ας μείνουμε σοβαροί κύριοι, η υγεία είναι ίσως ότι πιο πολύτιμο για έναν άνθρωπο και πρέπει να αντιμετωπίζεται με την σοβαρότητα που αρμόζει στην περίσταση. Τα πειράματα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου είναι ιδιαίτερα σοβαρά..δεν κάνουμε σε έναν άνθρωπο το εμβόλιο ...;1 ...;2 ...;3 He's alive ...;άρα είναι ασφαλές. Μην δέχεστε να γίνεται πειραματόζωα για κανέναν. Όταν το φάρμακο θα έχει αποδειχθεί (σε ικανοποιητικό βαθμό) ότι είναι ασφαλές χωρίς σοβαρές παρενέργειες και προφανώς ότι μπορεί να θεραπεύσει ή να προστατεύσει από την συγκεκριμένη ασθένεια τότε όσοι το χρειάζονται να το προμηθευτούν.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: