Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Καρτ ποστάλ από τον Οθωμανικό παράδεισο προς την κ.Δραγώνα !!!


Mιας και αρχίσαμε τις "αφιερώσεις" τις τελευταίες μέρες, δεν θα μπορούσαμε να λησμονήσουμε το δίδυμο Δραγώνα/Ρεπούση το οποίο έχει αναλάβει εργολαβία την τελευταία 5ετία την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων.

Αφιερωμένη λοιπόν στις αρχιέρειες του ιστορικού αναθεωρητισμού η ακόλουθη φωτογραφία του φωτογράφου C.D Morris η οποία ελήφθη μερικές μέρες μετά την μεγάλη καταστροφή της Σμύρνης. Δημοσιεύτηκε 3 χρόνια αργότερα το 1925 , σε άρθρο του National Geographic (Melville Chater) για την ανταλλαγή των πληθυσμών. Η λεζάντα; "Μακάβριο ψάρεμα κατά την καταστροφή της Σμύρνης"

Όχι κυρία Δραγώνα, δεν ψαρεύουν τσιπούρες οι εικονιζόμενοι φεσοφόροι...
Χρησιμοποιώντας χοντρό σύρμα προσπαθούν να ψαρέψουν κάποιο από τα εκατοντάδες πτώματα που εξακολουθούν να επιπλέουν πλησίον της αποβάθρας αρκετές μέρες μετά την φωτιά, ώστε να αποτελειώσουν το θεάρεστο έργο του αλαλάζοντος όχλου..

Όσοι Μικρασιάτες γλίτωσαν από το "Τσικάρ!,Τσικάρ!" ( βγάλε!) των τσετών, σκυλεύονται από τους "ψαράδες" τις προκυμαίας της Σμύρνης. Πραγματικά δύσκολο να βρουν ησυχία οι κοντόφθαλμοι Μικρασιάτες εθνικιστές στο παραδεισένιο Οθωμανικό τοπίο της κυρίας Δραγώνα..

από enkripto

Δεν υπάρχουν σχόλια: