Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ H1N1 ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ


Είμαστε απλοί Έλληνες πολίτες που δεν ανήκουμε σε καμία παράταξη ή οργανισμό. Δεν αποσκοπούμε σε κανένα όφελος, κοινωνικό, οικονομικό ή άλλο. Το μόνο που επιζητούμε είναι η κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε ένα κρίσιμο θέμα για την υγεία του Ελληνικού πληθυσμού - και όχι μόνο.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ Η1Ν1.

Αντιτιθέμενοι στην τρομολαγνεία που έχει καταλάβει τα ελληνικά ΜΜΕ, χρησιμοποιούμε την κοινή λογική για να αντιπαρατάξουμε τα επιχειρήματά μας.

===================================
-----ΠΡΩΤΟΝ-----
Το ποσοστό θνησιμότητας της ασθένειας της γρίπης των χοίρων δε διαφέρει σημαντικά από το αντίστοιχο της κοινής γρίπης.

Θάνατοι από κοινή γρίπη κάθε χρόνο: 250.000 - 500.000 [1.]


Θάνατοι από την πανδημία του 1918 σε ένα χρόνο: 20 - 100 εκατομμύρια [2.][3.][4.]

Συγκριτικά, παρουσιάζουμε τον αριθμό περιστατικών "Νέας Γρίπης" που κατέληξαν σε θάνατο έναντι των ατόμων που ασθένησαν. Μέχρι τις 6 Ιουλίου σημειώνονται 94.512 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 429 θάνατοι. [5.]

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!
Με μια απλή διαίρεση έχουμε ένα ποσοστό θνησιμότητας της τάξης του 0.005% όταν αυτό της κοινής γρίπης είναι περίπου 0.05%!!! [1]
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!

-----ΔΕΥΤΕΡΟΝ-----
Ακόμα και αν το εμβόλιο ήταν επιβεβλημένο, αρνούμαστε να δεχτούμε εμβόλια τα οποία δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς. Χωρίς σαφείς ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειές τους, ο εμβολιασμός μπορεί να κριθεί ΕΠΙΖΗΜΙΟΣ για την υγεία των ατόμων που θα τον υποστούν, ή και των κοντινών τους προσώπων σε ακραίες περιπτώσεις. Λυπηρά γεγονότα του παρελθόντος θα έπρεπε να μας διδάξουν για την επικινδυνότητα ενός εμβολίου που δεν έχει ελεγχθεί επαρκώς για την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειές του.

=================================

Γιατί γίνεται όλος αυτός ο ντόρος λοιπόν; Πολύ απλά, σκεφτείτε το συμφέρον των φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες αναμένεται να συσσωρεύσουν δισεκατομμύρια σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Το ίδιο ισχύει και για τους δημοσιογράφους της τηλεόρασης και του γραπτού Τύπου, των οποίων η τηλεθέαση και οι πωλήσεις φύλλων θα εκτοξευτούν!

=================================

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ Ο ΙΟΣ, ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΜΩΣ, Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΩΦΕΛΟΣ.

[1.]("Influenza : Fact sheet". World Health Organization. March 2003. http://www.who.int/mediacentre/factsheets/2003/fs211/en/. Retrieved on 2009-05-07.)
[2.](Knobler S, Mack A, Mahmoud A, Lemon S, ed. "1: The Story of Influenza". The Threat of Pandemic Influenza: Are We Ready? Workshop Summary (2005). Washington, D.C.: The National Academies Press. pp. 60-61)
[3.](Patterson, KD; Pyle GF (Spring 1991). "The geography and mortality of the 1918 influenza pandemic". Bull Hist Med. 65 (1): 4-21. PMID 2021692)
[4.]("Ten things you need to know about pandemic influenza". World Health Organization. 14 October 2005)
[5.](http://news.pathfinder.gr/health/561750.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια: