Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009

Ποια η διαφορά υπηκόοτητας και ιθαγένειας...τι δίνουμε και γιατί?


Ύποπτη η απόδοση Ιθαγένειας και όχι Υπηκοότητας...!
Μας προξένησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια λεπτομέρεια που δεν σχολιάστηκε από πολλούς σε ότι αφορά τις βλέψεις του ΠΑΣΟΚ για απόδοση ιθαγένειας στους (λαθρο) μετανάστες ...;! Γνωρίζαμε μέχρι τώρα ότι όταν ένα παιδί μεταναστών γεννηθεί για παράδειγμα ...;στην Γερμανία, αποκτά την Γερμανική υπηκοότητα..! Εδώ εμείς, σύμφωνα με το εθνοκτόνο σχέδιο του κ. Παπανδρέου θα δώσουμε την Ελληνική ιθαγένεια ...;! Κανείς λοιπόν στα «έγκυρα» και «έγκριτα» Μ.Μ.Ε δεν στάθηκε σε αυτήν την ...; λεπτομέρεια, η οποία όμως είναι ταυτόχρονα και επικίνδυνη και ύποπτη ...;! Για ποιόν λόγο ο Πρωθυπουργός της χώρας θα δίνει την Ελληνική ιθαγένεια και όχι την Ελληνική υπηκοότητα στους ανθρώπους αυτούς; Γνωρίζει ποια είναι η διαφορά μεταξύ των 2 αυτών όρων; Εμείς καλοπροαίρετα θα θεωρήσουμε πως δεν γνωρίζει την διαφορά. Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά και με απλά λόγια την διαφορά έτσι όπως την εντοπίσαμε σε ένα απλό λεξικό στο διαδίκτυο.
Υπηκοότητα: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος αυτό! Ιθαγένεια: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει!
Συνειδητοποιείτε συνέλληνες την διαφορά μεταξύ των 2 όρων; Στην υπηκοότητα έχουμε να κάνουμε απλά με τον πολιτικό δεσμό ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος, ενώ στην ιθαγένεια έχουμε να κάνουμε με τον πολιτικό δεσμό ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος στο οποίο αυτός ανήκει!! Δηλαδή το κράτος του, την πατρίδα του!! Ιθαγενείς είμαστε εμείς οι Έλληνες στην πατρίδα μας δηλαδή!! Εδώ που είναι οι ρίζες μας!! Με το να δώσει λοιπόν ο αξιότιμος Πρωθυπουργός την Ελληνική Ιθαγένεια και όχι την Υπηκοότητα τους κάνει σαν εμάς!! Αφού περάσει λοιπόν το νομοσχέδιο, το οποίο δεν θα το επιτρέψουμε, η γη η Ελληνική θα τους ανήκει δικαιωματικά καθώς θα είναι Ιθαγενείς!!! Δεν θα έχουν μόνο την υπηκοότητα αλλά και κάτι παραπάνω! Η επεξήγηση του όρου είναι ξεκάθαρη! Θα τους ανήκει η γη μας! Η γη των προγόνων μας! Θα τους ανήκει η χώρα μας! Το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο ενώ σε όλη την Ευρώπη έχουμε απόδοση υπηκοότητας ...;εμείς είμαστε τόσο γενναιόδωροι και δίνουμε Ιθαγένεια;;;


eglimatikotita.blogspot.com

2 σχόλια:

UNIONIST είπε...

Καλο το τραγουδι των maiden, αλλα θα διαφωνησω με την αναρτηση. Ειμαι κατα του νομοσχεδιου του Πασοκ γιατι αυτοματα δινει υπηκοοτητα/ιθαγενεια σε μεταναστες χωρις να τους ενσωματωνει πρωτα, αλλα η συζητηση που κανεις είναι διαφορετικη. Απλως και μονο επειδη βρικες σ'ενα λεξικο μια διαφορα λεξης δεν δικαιολογει ολοκληρη αναρτηση και τη δημιουργια θεωριων οτι καταστρεφεται η εθνικη μας ταυτοτητα.

Οταν ενας μεταναστης παει σε μια καινουργια χωρα οπου ευελπιστει να αποκτησει υπηκοοτητα, την αποδεχεται και ως χωρα του, πλεον δηλαδη ανηκει στη χωρα αυτη. Πολλοι Ελληνες θεωρουν πλεον χωρα τους τη Γερμανια η τον Καναδα. Πολλοι αλλοδαποι στην χωρα μας αποδεχονται την Ελλαδα ως σπιτι τους, χωρα τους.

Το νομοσχεδιο του Πασοκ πρεπει να θεσει πιο αυστηρα κριτιρια για την αποδοση Ιθαγενειας/υπηκοοτητας, οπως, πιο πολλα χρονια διαμονης, λευκο μητρωο, ελαχιστο αριθμο φορολογικων δηλωσεων, γνωση Ελληνικης γλωσσας, ιστοριας και πολιτισμου. Αλλα η συζητηση περι ιθαγενειας/υπηκοοτητας ειναι ακυρη γιατι στην Ελλαδα χρισημοποιουμε τους δυο ορους με τον ιδιο τροπο.

UNIONIST είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.